House – Moodliar: Sandown

Background

This design started as a revamp of an old single story structure with an upmarket address!

The Client wanted a modern, yet timeless design that would not date. We created high ceilings with bulkheads flowing from one space into the next, whilst defining the spaces underneath.

The classical double volume entrance reflects the double volume staircase entrance lobby.

Security without burglar bars were achieved by using 8mm double glazing tilt windows with two 300mm vertical pivoting windows on either side of each window, so even with the windows open security was still intact!

We created a modern "lapa" at the back of the garden that can accommodate big family gatherings, double glazed sliding stacking doors right around allowing free flow onto saltwater rock pool with real rocks and a wade pool for the little ones!